TORTA S MAKOM I ČOKOLADOM
Sastojci (za tortu):
8 žutanjaka
8 bjelanjaka
200 g šećera
200 g maslaca
300 g maka
120 grama prženih i mljevenih lješnjaka
oko 250 g marmelade od šljiva
8 žutanjaka
8 bjelanjaka
200 g šećera
200 g maslaca
300 g maka
120 grama prženih i mljevenih lješnjaka
oko 250 g marmelade od šljiva
(za glazuru):
150 g čokolade
150 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
150 g čokolade
150 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
Priprema:
MIksajte 100 g šećera i maslac. Kada smjesa postane homogena dodajte jedan po jedan žutanjak i sve dobro izmiješajte. Bjelanjke miksajte s preostalih 100 g šećera te pjenjačom umutite mak i lješnjake. Zatim pomiješajte dvije smjese. Kalup za torte promjera 28 cm obložite masnim papirom i namažite maslacem. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite oko 40 minuta na 170 stupnjeva. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kada bude mlaka (ali ne hladna), izvadite je iz kalupa i stavite na tanjur na kojem ćete je poslužiti. Premažite cijelu tortu marmeladom. Sada pripremite glazuru. U slatkom vrhnju otopite čokoladu i vanilin šećer i pustite da provrije. Odmah premažite tortu preko marmelade. Kada torta bude hladna, poslužite je!
MIksajte 100 g šećera i maslac. Kada smjesa postane homogena dodajte jedan po jedan žutanjak i sve dobro izmiješajte. Bjelanjke miksajte s preostalih 100 g šećera te pjenjačom umutite mak i lješnjake. Zatim pomiješajte dvije smjese. Kalup za torte promjera 28 cm obložite masnim papirom i namažite maslacem. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite oko 40 minuta na 170 stupnjeva. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kada bude mlaka (ali ne hladna), izvadite je iz kalupa i stavite na tanjur na kojem ćete je poslužiti. Premažite cijelu tortu marmeladom. Sada pripremite glazuru. U slatkom vrhnju otopite čokoladu i vanilin šećer i pustite da provrije. Odmah premažite tortu preko marmelade. Kada torta bude hladna, poslužite je!
Primjedbe
Objavi komentar