Torta s čokoladom i jogurtom
Sastojci
Za tijesto
150 g maslaca ili margarina
200 g oštrog brašna
1/2 praška za peciva
30 g kakaa
170 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
125 ml tekućeg jogurta
Za nadjev
100 g maslaca
200 g crne čokolade
200 ml vrhnja za šlag
70 g šećera u prahu
Za tijesto
150 g maslaca ili margarina
200 g oštrog brašna
1/2 praška za peciva
30 g kakaa
170 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
125 ml tekućeg jogurta
Za nadjev
100 g maslaca
200 g crne čokolade
200 ml vrhnja za šlag
70 g šećera u prahu
Priprema
1.
1 Za nadjev kuhajte otopite sve sastojke na laganoj vatri, povremeno promješajte. Kad dobijete glatku smjesu maknite s varte i hladite na sobnoj temperaturi.
2.
2 Za biskvit otopite maslac i malo ohladite. Uzmite posudu od 2-3 litre s poklopcem i u nju stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer te promješajte. Dodajte jaja, maslac i jogurt te posudu dobro zatvorite. Protresite energično 3-4 puta po 15 sekundi.
Otvorite poklopac , kuhačom umješajte eventualne zaostatke s ruba. Ulijte u kalup 26 cm obložen pek papirom i poravnajte Pecite na 160-170 cm 30-40 min.
3.
3 Izvadite iz pećnice ostavite u kalupu 5 min pa izvadite, i ohladite na rešetki.
4.
4 Tijesto prerežite vodoravno da dobijete 2 kore. Jednu stavite na tacnu za posluživanje i oko nje stavi obruč.
5.
5 Kremu samo promješajte kuhačom da bude maziva. Nafilati koru sa 2/3 kreme i poklopi drugom korom. Namaži ostatkom kreme i dobro ohladi.
Posluživanje
Torta me oduševila jer se ne koristi mikser, a lagana je i sočna, punog okusa čokolade. Pazite da ne prepečete… biskvit mora biti mokar odnosno sočan. Probajte čačkalicom, a vrijeme pećenja prilagodite svojoj pećnici
1.
1 Za nadjev kuhajte otopite sve sastojke na laganoj vatri, povremeno promješajte. Kad dobijete glatku smjesu maknite s varte i hladite na sobnoj temperaturi.
2.
2 Za biskvit otopite maslac i malo ohladite. Uzmite posudu od 2-3 litre s poklopcem i u nju stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer te promješajte. Dodajte jaja, maslac i jogurt te posudu dobro zatvorite. Protresite energično 3-4 puta po 15 sekundi.
Otvorite poklopac , kuhačom umješajte eventualne zaostatke s ruba. Ulijte u kalup 26 cm obložen pek papirom i poravnajte Pecite na 160-170 cm 30-40 min.
3.
3 Izvadite iz pećnice ostavite u kalupu 5 min pa izvadite, i ohladite na rešetki.
4.
4 Tijesto prerežite vodoravno da dobijete 2 kore. Jednu stavite na tacnu za posluživanje i oko nje stavi obruč.
5.
5 Kremu samo promješajte kuhačom da bude maziva. Nafilati koru sa 2/3 kreme i poklopi drugom korom. Namaži ostatkom kreme i dobro ohladi.
Posluživanje
Torta me oduševila jer se ne koristi mikser, a lagana je i sočna, punog okusa čokolade. Pazite da ne prepečete… biskvit mora biti mokar odnosno sočan. Probajte čačkalicom, a vrijeme pećenja prilagodite svojoj pećnici
Primjedbe
Objavi komentar