CRNO-BIJELI KOKOS KOLAČ
Sastojci
BISKVIT:
150g margarina
200 g šećera
180 g brašna
2 kašike mlijeka
1 korica naribanog limuna
snjeg od 6 bjelanjaka
PRELJEV:1i pol dcl mlijeka+2 vanil.šećera
FIL:
6 kom žumanjaka
100g šećera
100g čokolade za kuhanje
100g kokosa
100g margarina
kokos za posipati kolač
Priprema
Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati brašno, mlijeko, naribanu limun.koricu, i na kraju čvrst snjeg od bjelanjakasmjesu izliti u pomaštenu i brašnom posutom limu, ispeći biskvit, pečeni biskvit odmah preliti sa prokuhanim mlijekom i vanili šećerom.Na pari kuhati žumanjke i šećer dodati prethodno omekšalu čokoladu, margarin, skinuti sa vatre i dodati kokos.Fil topal isipati na kolač posipati kokosom odgore .Rezati uže a duže šnite.Dimenzija lima u kojemu se peče 38×18cm.
BISKVIT:
150g margarina
200 g šećera
180 g brašna
2 kašike mlijeka
1 korica naribanog limuna
snjeg od 6 bjelanjaka
PRELJEV:1i pol dcl mlijeka+2 vanil.šećera
FIL:
6 kom žumanjaka
100g šećera
100g čokolade za kuhanje
100g kokosa
100g margarina
kokos za posipati kolač
Priprema
Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati brašno, mlijeko, naribanu limun.koricu, i na kraju čvrst snjeg od bjelanjakasmjesu izliti u pomaštenu i brašnom posutom limu, ispeći biskvit, pečeni biskvit odmah preliti sa prokuhanim mlijekom i vanili šećerom.Na pari kuhati žumanjke i šećer dodati prethodno omekšalu čokoladu, margarin, skinuti sa vatre i dodati kokos.Fil topal isipati na kolač posipati kokosom odgore .Rezati uže a duže šnite.Dimenzija lima u kojemu se peče 38×18cm.
Primjedbe
Objavi komentar