Kolač od kupina i bijele čokolade
Sastojci
Tijesto
6 bjelanjaka
25 dkg badema
25 dkg šećera
7 dkg brašna
malo soli
Preljev od čokolade
10 dkg čokolade
malo margarina
Krema
5 dcl mlijeka
14 dkg šećera
1 paketić želatine
1 vanilin šećer
20 dkg bijele čokolade
20 dkg kupina
5 dkg šećera
1 lit slatkog vrhnja
Tijesto
6 bjelanjaka
25 dkg badema
25 dkg šećera
7 dkg brašna
malo soli
Preljev od čokolade
10 dkg čokolade
malo margarina
Krema
5 dcl mlijeka
14 dkg šećera
1 paketić želatine
1 vanilin šećer
20 dkg bijele čokolade
20 dkg kupina
5 dkg šećera
1 lit slatkog vrhnja
Priprema
1.
Tijesto: Bjelanjke posoli i istuci u čvrst snijeg, dodaj brašno i bademe. Peci na 180C. Drugi dan prereži na dva dijela. Donji dio namaži rastopljenom mliječnom čokoladom
Nadjev: želatinu namoči prema uputi, mlijeko i šećer zakipi, dodaj želatinu u vruče mlijeko.Prokuhaj kupine i šećer, propasiraj i ohladi. Kad mlijeko bude mlako stavi tučeno slatko vrhnje u njega. Od toga odvoji 1/3 smjese i u to dodaj kupine. U 2/3 smjese umiješaj otopljenu bijelu čokoladu. Na koru s mliječnom čokoladom stavi dio kreme s bijelom čokoladom i pokrij drugom korom od tijesta. Na sve to stavi kremu od kupina, a na nju preostalu kremu od bijele čokolade.
Napomena: na slici je kolač (bez rezanja tijesta, samo jedna podloga), no prvotni recept slaže se kao torta, a vi kako vam je lakše i kako volite.
1.
Tijesto: Bjelanjke posoli i istuci u čvrst snijeg, dodaj brašno i bademe. Peci na 180C. Drugi dan prereži na dva dijela. Donji dio namaži rastopljenom mliječnom čokoladom
Nadjev: želatinu namoči prema uputi, mlijeko i šećer zakipi, dodaj želatinu u vruče mlijeko.Prokuhaj kupine i šećer, propasiraj i ohladi. Kad mlijeko bude mlako stavi tučeno slatko vrhnje u njega. Od toga odvoji 1/3 smjese i u to dodaj kupine. U 2/3 smjese umiješaj otopljenu bijelu čokoladu. Na koru s mliječnom čokoladom stavi dio kreme s bijelom čokoladom i pokrij drugom korom od tijesta. Na sve to stavi kremu od kupina, a na nju preostalu kremu od bijele čokolade.
Napomena: na slici je kolač (bez rezanja tijesta, samo jedna podloga), no prvotni recept slaže se kao torta, a vi kako vam je lakše i kako volite.
Primjedbe
Objavi komentar