Brzinski kolač sa keksom
Sastojci
sastojci
500 grama petit keksa
1 litar mlijeka
3 kašike gustina
3 kašike griza
8 kašika šećera
250 grama margarina za kreme
4 žumanca
3 kašike eurokrema od lješnjaka
1 vrečica kapučina sa okusom lješnjaka
još,
4 bjelanca
200 grama šećera
50 grama čokolade za kuhanje
malo ekstrakta ruma
sastojci
500 grama petit keksa
1 litar mlijeka
3 kašike gustina
3 kašike griza
8 kašika šećera
250 grama margarina za kreme
4 žumanca
3 kašike eurokrema od lješnjaka
1 vrečica kapučina sa okusom lješnjaka
još,
4 bjelanca
200 grama šećera
50 grama čokolade za kuhanje
malo ekstrakta ruma
Priprema
1.
umutiti žumanca sa šećerom, dodati 200 ml mjlijeka, griz, i gustin
2.
to skuhati u preostalom mlijeku uz neprestano mješanje dok se ne dobije odgovarajuća gustina
3.
ohladiti kremu i u nju dodati pjenasto umučen margarin
4.
dobro ujednačiti. dodati eurokrem i kapučino
5.
poredati petit keks, nanijeti 1/4 kreme, poškropiti rumom
6.
ponavljati postupak još 3 puta
7.
napraviti šaum od bjelanaca i šećera
8.
premazati kolač
9.
posuti ribanom čokoladom
Dobro, dobro ohladiti…
1.
umutiti žumanca sa šećerom, dodati 200 ml mjlijeka, griz, i gustin
2.
to skuhati u preostalom mlijeku uz neprestano mješanje dok se ne dobije odgovarajuća gustina
3.
ohladiti kremu i u nju dodati pjenasto umučen margarin
4.
dobro ujednačiti. dodati eurokrem i kapučino
5.
poredati petit keks, nanijeti 1/4 kreme, poškropiti rumom
6.
ponavljati postupak još 3 puta
7.
napraviti šaum od bjelanaca i šećera
8.
premazati kolač
9.
posuti ribanom čokoladom
Dobro, dobro ohladiti…
Primjedbe
Objavi komentar