Reform- torta s kokosom:)
Sastojci
Za Biskvit:
8 bjelanjaka
10 punih zlica secera
1 vanilin secer
1 zlica limunovog soka
20dag. kokosovog brasna
3 pune zlice griza
1/2 vrecice praska za pecivo
ZA KREMU:
8 zumanjaka
8 zlica secera
2 vanilin secera
15dag. cokolade za kuhanje
10dag. maslaca
ZA UKRASAVANJE:
dio kreme
5dag. kokosovog brasna
preljev cokoladni ili cokoladne mrvice
Za Biskvit:
8 bjelanjaka
10 punih zlica secera
1 vanilin secer
1 zlica limunovog soka
20dag. kokosovog brasna
3 pune zlice griza
1/2 vrecice praska za pecivo
ZA KREMU:
8 zumanjaka
8 zlica secera
2 vanilin secera
15dag. cokolade za kuhanje
10dag. maslaca
ZA UKRASAVANJE:
dio kreme
5dag. kokosovog brasna
preljev cokoladni ili cokoladne mrvice
Priprema
1.
Biskvit:Odvojite bjelanjke od zumanjaka.Od bjelanjaka umutite cvrsti snijeg.Stalno muteci dodajte secer.Kada se secer rastopi, dodajte zlicu po zlicu kokosovog brasna.Dodajte griz i prasak za pecivo.Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom, i na kraju limunov sok.Okrugli kalup za tortu oblozite papirom za pecenje.U njega izlijte pripremljenu smjesu.Stavite peci na temperaturi od 180C oko 20 minuta.
2.
Krema:Zumanjke, secer i vanilin secer mutite na laganoj temperaturi, ili na pari, dok smjesa ne postane lagana i gusta.Sklonite sa vatre.Dodajte natrganu cokoladu ili (naribanu) i dobro mijesajte dok se cokolada ne rastopi.Kada se smjesa blago ohladi u nju dodajte pjenasto umuceni maslac.Mijesajte dok se smjesa ne sjedini.
3.
Izrada:Biskvit prerezite, pa ga blago natopite sa mlijekom.Izmedu biskvita namazite kremu.
4.
Ukrasavanje:Ostatkom kreme premazite cijelu tortu.Pospite je cijelu kokosovim brasnom i ukrasite sa preljevom od cokolade i cokoladnim mrvicama po zelji!!
5.
Dobro je ohladite, najbolje preko noci, da se beze-korice omeksaju i budu socnije!
6.
Sutradan je izrezite i posluzite .
1.
Biskvit:Odvojite bjelanjke od zumanjaka.Od bjelanjaka umutite cvrsti snijeg.Stalno muteci dodajte secer.Kada se secer rastopi, dodajte zlicu po zlicu kokosovog brasna.Dodajte griz i prasak za pecivo.Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom, i na kraju limunov sok.Okrugli kalup za tortu oblozite papirom za pecenje.U njega izlijte pripremljenu smjesu.Stavite peci na temperaturi od 180C oko 20 minuta.
2.
Krema:Zumanjke, secer i vanilin secer mutite na laganoj temperaturi, ili na pari, dok smjesa ne postane lagana i gusta.Sklonite sa vatre.Dodajte natrganu cokoladu ili (naribanu) i dobro mijesajte dok se cokolada ne rastopi.Kada se smjesa blago ohladi u nju dodajte pjenasto umuceni maslac.Mijesajte dok se smjesa ne sjedini.
3.
Izrada:Biskvit prerezite, pa ga blago natopite sa mlijekom.Izmedu biskvita namazite kremu.
4.
Ukrasavanje:Ostatkom kreme premazite cijelu tortu.Pospite je cijelu kokosovim brasnom i ukrasite sa preljevom od cokolade i cokoladnim mrvicama po zelji!!
5.
Dobro je ohladite, najbolje preko noci, da se beze-korice omeksaju i budu socnije!
6.
Sutradan je izrezite i posluzite .
Primjedbe
Objavi komentar