NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA

Sastojci
5 jaja
20dkg šečera
23dkg brašna
25 g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1dcl mlijeka
1 dcl maslinovog ili suncokretovog ulja
KREMA
0,5l mlijeka
1 prašak za puding od čokolade(dolcela)
5 žlica šečera
150 g čokolade za kuhanje, ako dodajete obične stavite 200 g
125 g maslaca
1 žlica nutele ili linolade ili nekog sličnog namaza
ako ne radite za djecu onda u kremu dodajte ruma
Priprema
1.
Odvojimo bjelanjke i žumanjke istučemo sa šečerom dok ne pobijele, polako dodajemo tekučine lagano miješajući.
Prestanemo tući mikserom i ručno umiješamo brašno, kakao i pzp sa snijegom od bjelanjaka.
2.
Stavimo peči u namašćeni lim za torte promjera 26 te pečemo na 180 C 35-40 minuta. Provjerite čačkalicom ali ne otvarajte prije 30 minute.
Kad je pečen dobro ga ohladite, prerežite na dva ili tri djela i filajte.
3.
KREMA:
Skuhajte puding po uputama na pakiranju i u vrući dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i veeeliku žlicu nutele ili linolade.
Prekrijte sa folijom da vam se ne stvori ona ružna korica i ohladite do kraja.
4.
Prekrijte fondanom i uživajte u mljackanju.
5.
Tortica je toliko sočna da ne treba zalijevati kore nikakvom tekućinom, samo je bitno da biskvit ne prepečete a za to morate poznavati svoju pečnicu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EROTSKA ISPOVEST – Tetka i njena ćerka

ISPOVEST: Bila sam sa TROJICOM, TURBOVALI ME U SVE TRI RUPE, VRIŠTALA sam kao IZBEZUMLJENA….

Kada joj je muž zatražio razvod jer je našao ljubavnicu, divljački je pocepala papire i zatražila samo jednu jedinu stvar. Nakon 4 nedelje se vratio kući sa cvećem, a prizor koji je zatekao mu je slomio srce