Brzi keks kolač s višnjama
Sastojci:
200 g pti ber keksa
5 kesica šlaga
Za fil s višnjama:
500 g očišćenih višanja
12 kašika griza
700 ml sveže isceđenog soka od višanja (ako nemate sok od višanja, možete koristiti vodu)
10 kašika šećera
Za žuti fil:
7 kašika šećera
3 pudinga od vanile
800 ml mleka
150 g margarina
Priprema:
1. U sveže isceđen sok od višanja dodati šećer i višnje. Sve zajedno kuvati.
2. Kada provri, dodati griz i neprestano mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre (fil od višanja).
3. Na tacnu poređati jedan red ptiber keksa, pa preko njega premazati vruć fil od višanja.
4. Puding sa šećerom razmutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da povri, te ukuvati razmućen puding.
5. Na laganoj temperaturi mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
6. Margarin penasto umutiti, a zatim ga sastaviti sa ohlađenim pudingom (žuti fil).
7. Premazati žuti fil preko fila od višanja i po želji dekorisati umućenim šlagom.
8. Kolač staviti u frižider preko noći da keks omekša.
200 g pti ber keksa
5 kesica šlaga
Za fil s višnjama:
500 g očišćenih višanja
12 kašika griza
700 ml sveže isceđenog soka od višanja (ako nemate sok od višanja, možete koristiti vodu)
10 kašika šećera
Za žuti fil:
7 kašika šećera
3 pudinga od vanile
800 ml mleka
150 g margarina
Priprema:
1. U sveže isceđen sok od višanja dodati šećer i višnje. Sve zajedno kuvati.
2. Kada provri, dodati griz i neprestano mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre (fil od višanja).
3. Na tacnu poređati jedan red ptiber keksa, pa preko njega premazati vruć fil od višanja.
4. Puding sa šećerom razmutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da povri, te ukuvati razmućen puding.
5. Na laganoj temperaturi mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
6. Margarin penasto umutiti, a zatim ga sastaviti sa ohlađenim pudingom (žuti fil).
7. Premazati žuti fil preko fila od višanja i po želji dekorisati umućenim šlagom.
8. Kolač staviti u frižider preko noći da keks omekša.
Primjedbe
Objavi komentar