Milk Kocke
Sastojci za biskvit
6 jaja
6 zlica secera
6 zlica brasna
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
6 zlica vruce vode
Bijela krema:
6 zlica secera
6 zlica brasna
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
6 zlica vruce vode
Bijela krema:
1 L mlijeka
100 g gustina
4 zlice secera
100 g bijele cokolade
200 g maslaca
150 g secera u prahu
Cokoladna krema:
100 g gustina
4 zlice secera
100 g bijele cokolade
200 g maslaca
150 g secera u prahu
Cokoladna krema:
200 g Nougat cokolade
5 zlica mlijeka
4 zlice secera
150 g maslaca
Priprema:
5 zlica mlijeka
4 zlice secera
150 g maslaca
Priprema:
Izmiksajte jaja dodavajuci secer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vrucu vodu te prosijano i pomijesano brasno, kakao i prasak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice oblozenim masnim papirom, 20 min na 180 C. Koru ohladite i presjecite na pola.
Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 case mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa secerom i u tome otopite cokoladu. Dodajte gustin u to i mijesajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i secer u prahu.
Za tamnu cokoladnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite.
Biskvit prerezite na pola. Prvu koru premazite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolac je najbolji kada odstoji dan, dva.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar