Kinder torta
Sastojci
kora:
10 belanca
300 g. secera
1 kasika ocat
300 g. mlevene ili ceckane orahe
2 kasike brasno
1 prasak za pecivo
fil:
10 zumanca
1 l. mleko
1 paketic gustin (200 g.)
12 kasika secera
200 g. eurokrem
100 g. mlecna cokolada
250 g. maslac
150 -170 g. keksi
200 g. prah secer
za ukrasavanje:
2 slaga
Priprema
1.
10 belanca mutimo sa 300 g. secera dobro i zatim dodajemo 1 kasika ocat,300 g.mlevene ili seckane orahe(kod mene pola- pola)2 kasike brasna,1 pecivo i masu stavimo u pleh od sporet u kojoj smo stavili pek papir i pecemo na 200 C.
2.
Fil:Zumance se mesaju sa 1 paketic gustin i 200 ml.mleka.Dobro izmutimo i dodajmo u uzavrelo mleko (800 ml.) u kojoj smo dodali 12 kasika secera.Skuvamo krem i maknimo sa strane pokrijmo sa celofan da nam ne uhvati korica i ostavimo krem da se hladi.
3.
Hladan krem podelimo na dva dela i u jedan deo stavimo otopljena mlecna cokolada i dobro izmutimo mikserom.
4.
Na stranu izmutimo maslac sa 200 g.secera u prahu podelimo na dva i stavimo u oba dava fila i dobro ih izmutimo mikserom…(svaki zasebno).
5.
Gotovo testo podelimo na 3 dela.
6.
Redimo testo mazemo eurokremom,pa ide beli fil pa red kekse potopljene u hladno mleko,pa crni fil,pa drugi deo testa i sve se ovo ponavlja do kraja….na kraj tortu ukrasimo sa dva izmucena slaga.
kora:
10 belanca
300 g. secera
1 kasika ocat
300 g. mlevene ili ceckane orahe
2 kasike brasno
1 prasak za pecivo
fil:
10 zumanca
1 l. mleko
1 paketic gustin (200 g.)
12 kasika secera
200 g. eurokrem
100 g. mlecna cokolada
250 g. maslac
150 -170 g. keksi
200 g. prah secer
za ukrasavanje:
2 slaga
Priprema
1.
10 belanca mutimo sa 300 g. secera dobro i zatim dodajemo 1 kasika ocat,300 g.mlevene ili seckane orahe(kod mene pola- pola)2 kasike brasna,1 pecivo i masu stavimo u pleh od sporet u kojoj smo stavili pek papir i pecemo na 200 C.
2.
Fil:Zumance se mesaju sa 1 paketic gustin i 200 ml.mleka.Dobro izmutimo i dodajmo u uzavrelo mleko (800 ml.) u kojoj smo dodali 12 kasika secera.Skuvamo krem i maknimo sa strane pokrijmo sa celofan da nam ne uhvati korica i ostavimo krem da se hladi.
3.
Hladan krem podelimo na dva dela i u jedan deo stavimo otopljena mlecna cokolada i dobro izmutimo mikserom.
4.
Na stranu izmutimo maslac sa 200 g.secera u prahu podelimo na dva i stavimo u oba dava fila i dobro ih izmutimo mikserom…(svaki zasebno).
5.
Gotovo testo podelimo na 3 dela.
6.
Redimo testo mazemo eurokremom,pa ide beli fil pa red kekse potopljene u hladno mleko,pa crni fil,pa drugi deo testa i sve se ovo ponavlja do kraja….na kraj tortu ukrasimo sa dva izmucena slaga.
Primjedbe
Objavi komentar