Torta od čokolade i višanja
Sastojci
TIJESTO
280 gr brašna
200 gr šećera u prahu
160 gr kakaa
125 gr putera
160 ml jogurta
80 ml milerama
2 jaja
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
TIJESTO
280 gr brašna
200 gr šećera u prahu
160 gr kakaa
125 gr putera
160 ml jogurta
80 ml milerama
2 jaja
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
FIL
2 tegle kompota od višanja
2 pudinga od vanilije
6 kašika šećera
100 ml vode
2 tegle kompota od višanja
2 pudinga od vanilije
6 kašika šećera
100 ml vode
PRELJEV
300 gr čokolade za kuhanje
300 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme
Umutite puter sobne temperature dok ne postane kremast pa dodajte šećer.
Mutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke.
Umiješajte glatko tijesto i uspite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.
Pustite da se ohladi pa prerežite.
Kuhajte puding u soku od višanja i malo vode.
Dodajte šećer i višnje i kuhajte dok se ne zgusne.
Namažite tortu pa preklopite drugim dijelom.
Otopite čokoladu sa vrhnjem pa premažite preko torte i ostavite da odstoji.
300 gr čokolade za kuhanje
300 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme
Umutite puter sobne temperature dok ne postane kremast pa dodajte šećer.
Mutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke.
Umiješajte glatko tijesto i uspite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.
Pustite da se ohladi pa prerežite.
Kuhajte puding u soku od višanja i malo vode.
Dodajte šećer i višnje i kuhajte dok se ne zgusne.
Namažite tortu pa preklopite drugim dijelom.
Otopite čokoladu sa vrhnjem pa premažite preko torte i ostavite da odstoji.
Primjedbe
Objavi komentar