Plum boom
Sastojci
fil sa šljivama:
oko 500 g šljiva
4 kašike šećera
4 kašike džema od šljiva
4 kašike pšeničnog griza
40 g margarina
1 vanilin šećer
20 g čokolade
po ukusu cimeta
krema:
900 ml mlijeka
3 pudinga od vanilije
7 kašika šećera
200 g margarina
250 ml vrhnja za šlag
i još:
32 komada petit keksa
200 ml vrhnja za šlag
malo bijele čokolade
fil sa šljivama:
oko 500 g šljiva
4 kašike šećera
4 kašike džema od šljiva
4 kašike pšeničnog griza
40 g margarina
1 vanilin šećer
20 g čokolade
po ukusu cimeta
krema:
900 ml mlijeka
3 pudinga od vanilije
7 kašika šećera
200 g margarina
250 ml vrhnja za šlag
i još:
32 komada petit keksa
200 ml vrhnja za šlag
malo bijele čokolade
Priprema
1.
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
1.
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
2.
U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama. Preko staviti red petit keksa (16 komada)!
3.
Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
4.
Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.
U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama. Preko staviti red petit keksa (16 komada)!
3.
Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
4.
Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.
Primjedbe
Objavi komentar