Nesquik karamelita
Sastojci
ZA KORE
7 belanaca
125 g secera
2 kesice vanilin secera
180 g pecenih ociscenih lesnika
2 kasike brasna tip -400 meko
2 kasike kakaoa
1 kasika nesquika
3/4 kesice praska za pecivo
100 ml ulja
FIL
1 l mleka
7 zumanaca
200 g lesnik karamel bombona pionir
160 g gustina
150 g secera
1 kesica vanilin secera
125 g margarina
200 ml slatke pavlake biljne
ZA NATAPANJE KORA
mleko
nesquik
GANACHE
200 g cokolade milka noissete
200 ml slatke pavlake
2 kasike nesquika
Priprema
1.
ZA KORE
Belanca umutiti sa malo soli .Postepeno dodavati secere dok se ne umuti sjajan,cvrst sneg.Prosejati brasno,prasak za pecivo,nesquik i kakao ,te rucno umesati.Na kraju dodati mlevene lesnike(150 g sitno mlevenih i 30 g krupnije),i ulje.Peci 4 kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
Ja sam koristila okrugli kalup pomera 28 cm.
2.
ZA FIL
900 ml mleka,200 g bombona staviti na vatru da se tope karamele.Ostalih 100 ml mleka umutiti sa zumancima,secerima i gustinom,i skuvati u mleku i bombonama kada provre.U mlak fil mikserom umesati 125 g maslaca(margarina).Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag(po potrebi dodati slag fix) te umesati u potpuno ohladjen fil.
3.
ZA GANACHE
Ostaviti slatku pavlaku da prokljuca.Kada je prokljucala skloniti,dodati kockice cokolade i nesquik te mesati da se sve lepo istopi.Ostaviti da se skroz ohladi.
4.
Svaku koru natopiti sa nesquikom pomesanim sa mlekom,te stavljati fil.Preko poslednje gore i fila staviti ganache.Ukrasiti tortu po zelji.Prijatno!
ZA KORE
7 belanaca
125 g secera
2 kesice vanilin secera
180 g pecenih ociscenih lesnika
2 kasike brasna tip -400 meko
2 kasike kakaoa
1 kasika nesquika
3/4 kesice praska za pecivo
100 ml ulja
FIL
1 l mleka
7 zumanaca
200 g lesnik karamel bombona pionir
160 g gustina
150 g secera
1 kesica vanilin secera
125 g margarina
200 ml slatke pavlake biljne
ZA NATAPANJE KORA
mleko
nesquik
GANACHE
200 g cokolade milka noissete
200 ml slatke pavlake
2 kasike nesquika
Priprema
1.
ZA KORE
Belanca umutiti sa malo soli .Postepeno dodavati secere dok se ne umuti sjajan,cvrst sneg.Prosejati brasno,prasak za pecivo,nesquik i kakao ,te rucno umesati.Na kraju dodati mlevene lesnike(150 g sitno mlevenih i 30 g krupnije),i ulje.Peci 4 kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
Ja sam koristila okrugli kalup pomera 28 cm.
2.
ZA FIL
900 ml mleka,200 g bombona staviti na vatru da se tope karamele.Ostalih 100 ml mleka umutiti sa zumancima,secerima i gustinom,i skuvati u mleku i bombonama kada provre.U mlak fil mikserom umesati 125 g maslaca(margarina).Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag(po potrebi dodati slag fix) te umesati u potpuno ohladjen fil.
3.
ZA GANACHE
Ostaviti slatku pavlaku da prokljuca.Kada je prokljucala skloniti,dodati kockice cokolade i nesquik te mesati da se sve lepo istopi.Ostaviti da se skroz ohladi.
4.
Svaku koru natopiti sa nesquikom pomesanim sa mlekom,te stavljati fil.Preko poslednje gore i fila staviti ganache.Ukrasiti tortu po zelji.Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar