Mokri kolač od jabuka i badema
Sastojci:
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo
Priprema:
– Ogulimo i narežemo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodamo 200 g šećera i štapić cimeta, pa pirjamo dok smjesa ne postane poput džema (treba ispasti 1,3 kg).
– Pomiješamo je s 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja treba ih blago popržiti, tek toliko da porumene. Od njih se, u biti, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dvije vrećice praška za pecivo.
– Sve pomiješamo i stavimo u željene kalupčiće ili oblikujemo modlama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolačiće čim ih izvadimo iz pećnice.
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo
Priprema:
– Ogulimo i narežemo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodamo 200 g šećera i štapić cimeta, pa pirjamo dok smjesa ne postane poput džema (treba ispasti 1,3 kg).
– Pomiješamo je s 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja treba ih blago popržiti, tek toliko da porumene. Od njih se, u biti, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dvije vrećice praška za pecivo.
– Sve pomiješamo i stavimo u željene kalupčiće ili oblikujemo modlama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolačiće čim ih izvadimo iz pećnice.
Primjedbe
Objavi komentar