Jednostavan kolač sa bananama

Potrebni sastojci:
Za tijesto:
7 jaja
7 velikih žlica šećera
1 vanilin šećer
7 velikih žlica oštrog brašna
½ praška za pecivo
2 žlice kakao u prahu
2 žličice mlijeka
Za kremu:
8 dcl mlijeka
1 paket pudinga od čokolade
6 velikih žlica šećera
3 velike žlice oštrog brašna
10 dag čokolade za kuhanje
1 žlica maslaca
Ostalo:
6 banana
pola limuna
2 šlaga u prahu
Priprema:
Zmiksajte pjenasto (nije potrebno posebno odvajati bjelanjak od žutanjka) jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Kada je dovoljno „naraslo“ lagano dodajte brašno pa zatim prašak za pecivo, kakao u prahu i mlijeko.
Ulijte smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen lim (ako želite viši biskvit stavite u pravokutni manji lim, ako želite manji tada uzmite lim veće dimenzije) ili ako imate papir za pečenje, tada prethodno protvan malo namočite hladnom vodom i obložite sa papirom za pečenje. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C cca. 20 minuta (dok se tijesto lagano na pojedinim mjestima ne odvoji od stijenke potvana. Za provjeru da li je tijesto dovoljno pečeno, uzmite drvenu čačkalicu koju zapiknete u sredinu smjese i ako se tijesto ne lijepi za nju isto je pečeno).
U međuvremenu stavite kuhati mlijeko. Uzmite neku posudicu, stavite prašak za puding, šećer i brašno te dodajte mlijeka toliko da dobijete gustu tekuću smjesu. Kada mlijeko zavrije, maknite sa štednjaka te lagano dodajte smjesu od pudinga. Vratite na štednjak te kuhajte nekih 5 minuta dok se krema ne zgusne. Sada maknite sa štednjaka i dodajte čokoladu za kuhanje koju otopite miješajući. Kada se ohladi skoro do kraja umiksajte maslac da smjesa bude kremasta.
Banane ogulite, narežite ih na šnite te poslažite jednu kraj druge na ispećeni i ohlađeni biskvit. Tada uzmite limun te ga iscijedite po bananama. Uzmite ohlađenu kremu i namažite po cijelom kolaču.
Ostavite da se potpuno ohladi, a u međuvremenu zmiksajte šlag po uputi na pakiranju (ovisno da li više volite šlag sa vodom ili mlijekom). Po kolaču namažite sav šlag i odmah izrežite kockice veličine po želji, te stavite kolač (ako izdržite da ga ne krenete odmah jesti) barem na nekih ½ sata u frižider na hlađenje.
Napomena:
Kolač posebno ne morate vlažiti! S vremenom će banane, limun i krema smekšati biskvit, pa će se kolač već nakon 2 sata jednostavno topiti u ustima!
Ako želite, kolač možete posipati sa naribanom čokoladom ili kakaom u prahu.
Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EROTSKA ISPOVEST – Tetka i njena ćerka

ISPOVEST: Bila sam sa TROJICOM, TURBOVALI ME U SVE TRI RUPE, VRIŠTALA sam kao IZBEZUMLJENA….

Kada joj je muž zatražio razvod jer je našao ljubavnicu, divljački je pocepala papire i zatražila samo jednu jedinu stvar. Nakon 4 nedelje se vratio kući sa cvećem, a prizor koji je zatekao mu je slomio srce