Kinder milk šnite
Iznenadite svoje klince koji sigurna sam obožavaju milk šnite. Ukus je fantastičan, moja deca su se oduševila, čak i devojčica koja nije ljubitelj kolača i torti pojela je u slast, sve su merili čije je parče veće. Naravno posto je kolač velik probali su i mama i tata, stigli smo na red jer umesto pola, odlučila sam se praviti punu meru, nekako sam osećala da će se pojesti. Pregledala sam dosta recepta i sve mi nekako se činilo ili preslatko, ili retko, korice mi se nisu činile najbolje….i nekako sam iskombinovala sve te sastojke na svoj način ali dodavajući kiselu pavlaku da dobijem na svežini kolača i to je to, odlično se stegao, još bolje se seče, vidite po rezovima da fil nije nigde po koricama, a u kremu nema šećera! Ne menjam ga.
Sastojci:
- 1 gotove kakao kore ( Vincinni )
- 500 ml slatke pavlake
- 30 gr želatina
- 300 gr kisele pavlake
- 100 gr meda ( kupila sam 4 ona mala trouglića po 25 gr )
- 200 gr čokolade
- 50 gr margarina
- 3 kašike mleka
Priprema:
Za kolač su vam potrebne 2 kore. Odmah ih odvojte i za gornju odaberite onu koja je ravnija, gde se površina nije oštetila jer su kore bile jedna na drugoj.
Želatin potopiti sa 6 kašika vode i ostaviti.
Pomešati neumućenu slatku pavlaku, med i kiselu pavlaku i žicom izmutiti.
Odmah će početi da se vezuje i zgušnjava kako mešate.
Zagrejati želatin na vatri da se otopi, nikako da provri.
Treba da bude tečan, proziran, da nema kristala od želatina.
Dodati mu 2 kašike smese sa slatkom pavlakom i umutiti u toj posudici.
Sada sve to zajedno istresti u masu sa slatkom pavlakom i promešati žicom.
U dublji pleh staviti foliju tako da viri sa svih strana.
Staviti prvu koruistresti ceo fil, poravnati po kori i poklopiti drugom korom.
Ne stiskati previše da ne bi cureo, još je fil malo tečan.
Saviti onde delove folije što su virili napolje preko kore.
Najbolje raditi sa alu folijom jer ona zadržava oblik kada je savijete. Savijete foliju preko kora, ka unutra i ostavite u frižider preko noći.
Sutradan izvadite zajedno sa folijom i otopite na margarinu čokoladu i kada se sve otopilo dodate mleko i bržo mešate da se sjedini.
Prelijete kolač, prodrmate levo – desno, da se poravna glazura i ostavite da se stegne, ne treba u frižider.
Kada se stegle seckate i ručkate!
Primjedbe
Objavi komentar