JUNEĆI GULAŠ
Juneci gulaš nije komplikovan da se napravi i uz neki dodatak po želji, kao što je pire, pirinač ili tjestenina, dobijete super ukusan ručak.
Potrebno:
- 500 g junetine (od vrata ili buta)
- 200-250 g crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 1 kašičica suhog začina
- 1 kašičica začinske paprike
- malo bibera
- 2 lovorova lista
- 300-400 ml tople vode
Na ulju propržite sitno isjeckan crni i bijeli luk. Dodajte meso prethodno isjeckano na kockice. Malo promješajte, pa stavite poklopac i ostavite na umjerenoj temperaturi. Nakon desetak minuta nalijte oko 100 ml tople vode. Promješajte i stavite poklopac.
Obično na svakih 10-15 minuta promješam i provjerim da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijem još. Nakon sat vremena dodam suhi začin, začinsku papriku, malo bibera i lovorov list. Nalijem poslednji put vodom i ostavim da se kuha. Nakon sat i po, a nekad i malo duže, voda je isparila, od luka se napravila kašica i gulaš je gotov.
Ako mislite da vam gulaš nije dovoljno gust, a želite da vam bude gušći, dodajte i malo brašna. Crni luk je bitan sastojak, pa nikako nemojte smanjivati njegovu količinui.
Ako primetite da meso nakon sat vremena i dalje nije mekano, možete dodati prstohvat bikarbone sode, da malo pripomogne
Primjedbe
Objavi komentar