JUNEĆI GULAŠ


Juneci gulaš nije komplikovan da se napravi i uz neki dodatak po želji, kao što je pire, pirinač ili tjestenina, dobijete super ukusan ručak.

Potrebno:

  • 500 g junetine (od vrata ili buta)
  • 200-250 g crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 kašičica suhog začina
  • 1 kašičica začinske paprike
  • malo bibera
  • 2 lovorova lista
  • 300-400 ml tople vode

Na ulju propržite sitno isjeckan crni i bijeli luk. Dodajte meso prethodno isjeckano na kockice. Malo promješajte, pa stavite poklopac i ostavite na umjerenoj temperaturi. Nakon desetak minuta nalijte oko 100 ml tople vode. Promješajte i stavite poklopac.

Obično na svakih 10-15 minuta promješam i provjerim da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijem još.  Nakon sat vremena dodam suhi začin, začinsku papriku, malo bibera i lovorov list. Nalijem poslednji put vodom i ostavim da se kuha. Nakon sat i po, a nekad i malo duže, voda je isparila, od luka se napravila kašica i gulaš je gotov.
Ako mislite da vam gulaš nije dovoljno gust, a želite da vam bude gušći, dodajte i malo brašna. Crni luk je bitan sastojak, pa nikako nemojte smanjivati njegovu količinui.

Ako primetite da meso nakon sat vremena  i dalje nije mekano, možete dodati prstohvat bikarbone sode, da malo pripomogne :)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EROTSKA ISPOVEST – Tetka i njena ćerka

ISPOVEST: Bila sam sa TROJICOM, TURBOVALI ME U SVE TRI RUPE, VRIŠTALA sam kao IZBEZUMLJENA….

Kada joj je muž zatražio razvod jer je našao ljubavnicu, divljački je pocepala papire i zatražila samo jednu jedinu stvar. Nakon 4 nedelje se vratio kući sa cvećem, a prizor koji je zatekao mu je slomio srce