Letnja tortica sa voćnim jogurtom

Sastojci 10 osoba
od prilike 250g mlevenog plazma keksa
75g margarina ili kokosovog maslaca
100ml voćnog soka
250g voćnog jogurta od borovnice
250g voćnog jogurta od šumske jagode
malo Cvetnog meda Podravka
250g zaleđenog šumskog voća
1/2 čaše kisele pavlake
5 traka želatina
Priprema
1.
Istopiti margarin, dodati ga u sud sa mlevenim keksom i sve lepo sjediniti. Obložiti kalup (30cm prečnik) pek papirom, pa staviti bazu od keksa i margarina, dobro pritisnuti kašikom i ostaviti da se hladi u frižideru.
2.
U blender sipati voćni jogurtv(ja sam koristila pola od borovnice, pola šumska jagoda), kiselu pavlaku i malo meda, pa sve izblendirati. Na kraju dodati i zaleđeno šumsko voće i sve izmiksati dok se ne dobije ujednačena krema. Ostaviti sa strane.
3.
U činiju sa hladnom vodom staviti 5 traka želatina oko 10 minitu dok ne nabubri. Nakon toga u šerpici zagrejati sok, pa izvaditi želatin i malo procediti od viška vode. Staviti ga u zagrejan sok i istopiti. Ostaviti da se prohladi, ali pazite da se ne stegne( ako ga ostavitite predugo bez nadzora). Na kraju dodati sok sa želatinom u predhodnu napravljen mix i sve promešati dobro.
4.
Izvadite kalup, sipajte fil od voćnog jogurta i želatina, pa ga ostavite da se dobro stegne u frižideru. Oko par sati.
Posluživanje
Pre služenja pažljivo nožem ili pak čačkalicom odvojiti stranice torte od kalupa, pa ga tek onda otvoriti. Dekorisati po želji. Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EROTSKA ISPOVEST – Tetka i njena ćerka

ISPOVEST: Bila sam sa TROJICOM, TURBOVALI ME U SVE TRI RUPE, VRIŠTALA sam kao IZBEZUMLJENA….

Kada joj je muž zatražio razvod jer je našao ljubavnicu, divljački je pocepala papire i zatražila samo jednu jedinu stvar. Nakon 4 nedelje se vratio kući sa cvećem, a prizor koji je zatekao mu je slomio srce